Стенни лампи или така наречените аплици

Във връзка с осветлението на дневните стаи сред тенденциите можем да отбележим използването на аплици с артистично излъчване, както виждаме на снимката. Освен че позволяват огромна гъвкавост при осветяването на пространства, тези лампи придават много модерен и интересен вид на помещенията.

 

Дигитализацията

През 2020 година технологиите и усещането за футуристичност все повече ще започнат да се засилват. От тази гледна точка не можем да пропуснем и тенденцията декоративното осветление в дневните стаи да заема все по-важна роля при формирането на концепцията за интериор и неговата реализация. Освен това възможността да контролираме цвят, вариативност в комбинациите на осветените места ще позволят да създаваме различни сценарии подвластни на нашето настроение и нужди в определения момент.

 

Геометрични форми и мотиви

През 2020 година в проектите, които ще срещаме, а и в тяхната реализация очакваме водещо място да заемат добре познатите на всички геометрични фигури. Дали това ще са триъгълници, чеитириъгълници или всякакъв друг вид многоъгълници то ние определено ще ги срещаме по килими, дивани, възглавници, като дори някои мебели ще заемат такива строго геометрични форми.

 

Разделение на отделни пространства с различна функция

Разделянето на отделни пространства част от едно по-голямо общо такова не е нещо ново при формирането на доброто място за живеене. Новостите в тази насока обаче са преграждането на отделните зони посредством мебелни прегради, а не със стени , както бяхме стигнали досега. Така в една дневна зона все по често ще виждаме разделени работни зони, в които да можем да се концертираме без останалите да ни пречат, зони за игра – място за децата или дори спално помещение част от дневната.

 

Кадифе

Сред тенденциите през 2020 година определено ще е използването на кадифето, като материал. Разбира се него можем да видим основно при тапицирането на меката мебел, но определено все по-често ще срещаме корпусни мебели или дори цели стени облечени в кадифе. То ще донесе изисканост и елегантност в интериора.

 

Малките спомагателни масички

При липсата на място в помещението или дори когато просто искаме да има повече простор в интериорното пространство е добра идея да заменим традиционните големи холни маси с няколко малки такива, които ще ни предоставят вариативност и възможност за промяна във всеки един момент. Малкият им размер ще позволи да ги преместим от обичайното им място и да поставим покрай дивана, така че да се създаде празнота и желания „въздух“ в центъра на дневната.

 

Огледалата

През 2020 година зоните декорирани с огледала или обекти с огледална повърхност ще изглеждат все по-елегантни и актуални. Всяка огледална повърхност позволява достигане на оптическата измама за простор и уголемяване на пространството. Особено популярни ще са оцветените стъкла по-известни, като лакобел, и повърхностите от полирани метали с огледален блясък.

 

Тъмно зелено

Сред познатите цветове от земната палитра определено можем да отличим тъмно зеленото, като най-предпочитаната тенденция през 2020 година и особено използването му за цветови акцент в дневните пространства. В комбинация със наложилата се през последните години тенденция за използването на златния цвят в изграждането на интериора чрез осветление или други метални елементи, определено можем да кажем, че това ще е една комбинация, която ще донесе стил и изисканост на помещението.