Максимализъм

След като няколко години подред минимализмът беше основна тенденция при интериорните решениея, той ще бъде забравен през 2023. Именно през новата година смело можем да залагаме на МАКСИМАЛИЗМА, където ще имаме много повече възможности за комбиниране на различни стилове. С новата тенденция ще залагаме на повече интересни и дори леко „шантави“ декоративни елементи. Нямаме търпение!

 

Съвременните камини

Камината става все по-търсен елемент при интериорния дизайн и за предстоящата 2023 година се очаква да бъде напълно актуална! Модерните камини, с изтънчения си и фин дизайн, правят помещението да изглежда по-съвсем различен начин. В допълнение – от обикновена всекидневна, получаваме топъл и безкрайно уютен дом.

 

Черното се завръща!

Всички познаваме и използваме фразата: „Черното е неангажиращо“. С други думи – непретенциозен цвят, който може да се комбинира лесно. Та, дойде времето на ЧЕРНОТО! През 2023 година този цвят ще бъде един от най-широко използваните както в мебелите, декорациите и облицовките, така и в „шарката“ на стените. Изначално може да ни се струва, че използването на черния цвят по стените е доста дръзко, та дори опасно решение, но когато в помещението се акцентира с ясен контраст, черното може дори да помогне да направите пространството визуално по-голямо. Бъдете смели!

 

Заоблените форми

При минималистичния стил в интериора, за предпочитане са правите, изчистени линии. През 2023, както вече споменахме, минимализмът няма да диктува правилата. Така че, добре сте ни дошли заоблени форми – и при мебелите, и при декорацията. От меки, много пухкави столове, до извити и нестандартни масички за кафе, всичко това ще бъде позволено и дори насърчавано за съвършения интериор.

 

Земните тонове в интериора

В едно с използването на екологични и природни елементи при интериора, възниква и тенденцията за използването на земните цветове. Ако през последните години сивата тоналност беше най-широко използваната, то 2023 ще бъде годината на топлите и земни цветове.

 

Тъмните кухни

От средата на 80-те повечето съвременни кухни са декорирани в бяло. Шкафове, плотове и кухненски острови често са избрани в светли цветове. През 2023 това се променя! Както вече споменахме, по-тъмните нюанси ще бъдат тотален хит за всички помещения в жилището, така че кухнята няма да прави изключение! Направата на шкафове от тъмно дърво например е добра идея да приведете кухнята си в тенденциите на 2023 година.

 

Мултифункционални мебели

Съвременните апартаменти имат все по-малко място, така че дизайнерите на мебели работят създаването на „интелигентни“ мебели с много функции. А именно малки мебели, които се адаптират лесно към различни пространства и стилове, ще бъдат една от основните тенденции.

 

Боядисаните тавани

Таванът се игнорира от много години, но през 2023 той ще получи вниманието, което заслужава. От използването на тапети, до смели ексцентрични картини, таванът ще оживее и ще бъде един от основните акценти при интериорния дизайн.