Използването на естествени материали

Използването на естествени материали ще бъде много по-засилено при интериора на спалните. Тенденцията е за създаване на релаксиращо място за отдих, напомнящо почивка сред природата. Мебелите от дърво ще бъдат най-добрия избор за постигането на търсения „естествен“ ефект.

 

Хаосът!

„Разхвърленият“ интериор ще бъде сред основните трендове за новата 2020 година. За да бъде създаден този облик, някои от елементите в помещението трябва да бъдат „подредени по разхвърлян начин“. Как да бъде постигнато ли? Чрез много декоративни възглавнички в различни цветове, платове и текстури.

 

Цветно изкуство върху белите стени

През 2020 г. интериорният дизайн ще бъде силно насочен към художествените елементи – с различни цветове и шарки, които да бъдат свободно използвани. В спалнята можете също да дадете шанс на артистичната си страна и да комбинирате цветни картини с бели тонове на стените, а защо не и мебелите.

 

Бетоновите стени

Здравите бетонови стени, комбинирани с модерни, меки, светли цветове, ще бъдат друга голяма тенденция за спалните през 2020 г. По-добрата новина е, че индустриалния стил при спалните е тенденция, която обещава да продължи дълго време.

 

Сиво с малък цветен акцент

Спалните с дискретни цветове, като различни нюанси на сивото например и с леки акцентиращи, цветни нотки, ще бъдат част от новостите в интериорния дизайн при спалните за 2020г. Забележете как този ефект прави спалнята по-елегантна.

 

Индустриален стил

Така нареченият индустриален или промишлен дизайн, както вече споменахме, е една от тенденциите при дизайна. В случая обаче той би могъл да бъде внесен от мебелите.

 

Металните рамки

За модерен външен вид и в рамките на тенденцията през 2020 г., мебелите с метална рамка ще бъдат най- добрият избор. Тази структура изглежда особено добре при нощните шкафчета и прави мебелите много лесни за съчетаване с останалите елементи на спалнята. Смятаме, че това е елемент, който спокойно може да бъде използван при интериора на всяко едно помещение в дома, както при мебелите, така и при декорацията.

 

Необичайните дивани

Както вече споменахме, правите и по-традиционни форми и композиции няма да са сред предпочитаните на повечето дизайнери през 2020 година. Все повече от диваните и меката мебел ще заемат необичайни форми и композиционни подредби. Например комбинирането на малък диван с голяма пейка в дневната е добра идея за необичаен стил.