ИНТЕРИОРНИ ВРАТИ

Интериорните врати са важна част от естетиката и приятния дизайн на всеки дом. Изборът им често е повлиян от последните тенденции в обзавеждането, но е важно да се съобрази и със стила на жилището. От цвета и материала до вида и размера на дръжките на вратите – има много въпроси, които трябва да обмислите, за да сте сигурни, че сте взели най-доброто решение. Изборът на врати се прави преди започването на ремонт. Това е необходимо, за да се подготвят отворите за тях по зададените параметри преди монтажа. Не трябва да се забравя, че за разлика от входните, интериорните врати са последното нещо, което се монтира преди финалния етап за обзавеждането. Жилището трябва да е вече боядисано и с положени подови настилки, за да се избегнат нежелани фуги около вратите.

 

ПРЕДИ МОНТАЖА

Професионалистите ни препоръчват избраната подова настилка /паркет, ламинат, теракот, гранитогрес/ да обхваща по-широка площ от габарита на вратата, за да може след поставянето ѝ да се получи качествен краен резултат без дразнещи фуги и процепи. Техническите консултанти могат да дадат насоки за размерите на отворите за вратите, съобразени с изискванията на производителя. Нивелацията на стените също е важен фактор, на който трябва да се обърне внимание, защото там често се получават разминавания при монтажа. Стената може да изглежда равна, но ако има дори лек наклон, това ще се отрази неблагоприятно на крайния резултат. При поставянето вратата трябва да бъде нивелирана и няма как да се монтира по стената и нейния релеф. Наклонената врата е предпоставка за създаване на затруднения при отваряне и затваряне и се създават неприятни ситуации, когато това се установи след наскоро боядисана стена и монтирана врата.

Друг важен момент при избор на врата е какъв тип ще бъде тя – безфалцова или фалцова. Тази информация е особено необходима за монтажника на ламиниран паркет, защото той трябва да знае къде да прекъсне настилката, така че преходната лайсна да остане точно под крилото на вратата при затворено положение и да не се вижда. Нашите консултанти ще ви запознаят какви са предимствата и недостатъците на двата типа интериорни врати, за да прецените кой е по-подходящ за вашия дом.

 

ВРАТИ ЗА БАНЯ

Изборът на врата за баня не винаги е лесна задача, особено в по-малки апартаменти. Това налага особено внимание при подбора на материала, посоката на отваряне и изискванията за устойчивост на влага. Все пак интериорната врата придава повече уют от алуминиевата и е предпочитан избор в съвременните жилища. Нашият професионален съвет е да се предвиди добра вентилация в банята и задължително вентилационни отвори на вратата, за да се избегне вакуум ефект. Качествената врата от МДФ не се „притеснява“ от намокряне, но е добре да се планира поставяне на параван или душ кабина, за да не се излага на пряко обливане с вода.

 

ПОКРИТИЯ

Покритията са особено важен аспект при избор на интериорни врати, защото те се използват изключително интензивно във всеки дом. Покритието на вратата трябва да бъде устойчиво на износване. На пазара съществува голямо разнообразие от покрития с различна степен на устойчивост, но най-високият клас на износване е CPL (Continuous Pressure Laminate). Вратите с това покритие са ценово достъпни, а тяхната повърхност е промишлено заздравена така, че понася много по-добре евентуални надрасквания и освен това по-лесно се поддържа. Внимателно подбраните интериорни врати придават на вътрешните пространства завършен, персонализиран вид, който показва вашия стил и внимание към детайлите. Нашите консултанти ще ви помогнат за правилния избор, който да съчетае красотата и функционалността във вашия дом.