Началото на лятото традиционно се свързва със сезона на ремонтите в дома. Това е най – подходящото време, в което да помислим за обновяването му – боядисване, нови мебели, промяна на интериора, нови цветове, мотиви…

Едно от нещата, на които почти не обръщаме внимание, но които създават изключително впечатление в дома и променят визията му, са интериорните врати. Затова, когато планирате обновяване и освежаване на дома си, задължително обърнете внимание на материалите и цветовете им.

Но преди да се насочите към определени врати, е важно да се съобразите с типа на сградата и помещенията, за които са предназначени те, както и с вътрешния дизайн. Важно е касите, които избирате да са здрави и стабилни, както и да са удобни за монтаж.

Дори и да не ви се вярва, но интериорните врати могат да преобразят дома ви. Те внасят стил, вкус, класа… Ако искате по – нетрадиционно излъчване, може да изберете стъклени врати, ако искате по – луксозен вид, заложете на дървени врати.

Истината обаче е, че и двата вида са по – скъпи, а не всеки може да си позволи да инвестира голяма сума във врати. Но това не означава, че няма да може да се радвате на красив интериор.

 

Тайната се крие в МДФ интериорните врати

В последните години те се превръщат във все по – предпочитан материал, което се дължи на многобройните им предимства пред алтернативни материали като естествено дърво, например.

MDF е дървен продукт, изработен от рециклирани и възстановени дървесни влакна. Устойчивата и хомогенна конструкция от МДФ издържа на изкривяване, напукване и цепене и превъзхожда вратите от естествено дърво, ако искате да ги боядисате.

Този тип врати са много стабилни и издръжливи, а околните фактори като влага и слънце, не им влияят.

И ако се чудите защо да изберете МДФ интериорни врати за вашия дом, ето няколко причини, които ще ви убедят в този избор!

В ежедневието си пипаме вратите постоянно – това означава, че повърхността им трябва да бъде издръжлива и устойчива на постоянна експлоатация. Ако имате деца, предизвикателството е още по – голямо, защото те блъскат по тях, драскат с играчки, ритат ги. Същото е положението и с домашните любимци – скачане, драскане… нито едните, нито другите ги щадят и трябва да бъдете подготвени за тези постоянни атаки.

МДФ интериорни врати са със здрава повърхност на облицовката, което е от изключително значение.

При почистването на дома ни, почти всеки използва почистващи препарати на химична основа. И за да си гарантирате, че те ще останат не само чисти, но и няма да има деформация по тях или боята да падне, е важно да осигурите здраво и качествено покритие, което ще намерите при MDF вратите.

Влагата е проблем, който се среща във всеки дом. Ако интериорните врати, които сложите не са качествени, резултатът обикновено е подуване, което води до невъзможност да се затварят добре, но и да загубят красивия си външен вид.

 

МДФ Интериорни врати - UV щети

 

Наред с това слънцето е още един потенциален „враг” на вратите. Ако изберете цветни модели за вашия дом, само след един сезон може да забележите промяна в тоновете там, където са падали слънчевите лъчи. При качествените MDF врати обаче няма да имате подобен проблем, защото покритието в повечето случаи няма да бъде нарушено.