Когато става въпрос за избор на перфектната врата за вашия дом или офис, ERKADO предлага широка гама от възможности, които да отговарят на всеки стил и предпочитания. Един от важните аспекти на техните модели врати е завършващият слой, който добавя последния щрих и може да бъде персонализиран според избора на клиента. В тази статия ще ви запознаем с различните завършващи слоеве, налични за моделите врати на ERKADO, от избора на които зависи и крайната им цена. 
ПРЕДЛАГАНИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ ВКЛЮЧВАТ ТРИ ВИДА ЛАМИНАТ: GREKO, PREMIUM И CPL, КАКТО И НАНАСЯНЕТО НА UV ЛАК.


ЛАМИНАТ GREKO: СЪЧЕТАНИЕ НА ЕСТЕТИКА И ЕКОЛОГИЧНОСТ

Ламинатът Greko се отличава с уникалния си дизайн, включващ висококачествени повърхности, които перфектно наподобяват естествено дърво с впечатляващ 3D ефект. При този ламинат се използва японски грунд с висока плътност, който не е покрит със смола, което го прави екологичен и безопасен както за човешкото здраве, така и за околната среда. Той не съдържа вредни вещества като формалдехид. Освен това съдържанието на силикон в лака повишава устойчивостта, трайността и еластичността на ламината. Ламинатът Greko предлага издръжлив и визуално привлекателен вариант за клиентите, които търсят естествен дървесен вид за своите врати.

УСТОЙЧИВ ВИСОКОКАЧЕСТВЕН ЛАМИНАТ: ST CPL, CPL 0,2 И CPL 0,7:

Ламинатът CPL в моделите врати ERKADO се състои от декоративен слой, импрегниран със смоли, и долен слой, който осигурява еластичност. Тези ламинати се подлагат на процес на втвърдяване, в резултат на което се постига висока якост, устойчивост на надраскване и устойчивост на удар, износване, високи температури и UV лъчи. Използването на CPL ламинати позволява на вратите да издържат  в т.нар „трудни помещения”, като например помещения с по-високи температури, влажност или честа употреба. Дебелината на ламината варира в зависимост от вида: ST CPL - 0,15 mm, CPL 0,2 - 0,2 mm и CPL 0,7 - 0,7 mm. С оглед на високата твърдост ламинатът CPL 0,7 се използва само върху повърхността на крилото. Крилата, покрити с ламинати CPL 0,2 и CPL 0,7 имат ръб, завършен с т. нар. ABS кант - много здрав материал PCV. Ламинатът ST CPL се предлага в бели, светлосиви, капучино и черни декори, допълнени с покритие AntiFinger за намаляване на замърсяванията и пръстовите отпечатъци. 

ЕФЕКТЕН ЛАМИНАТ PREMIUM: ЕСТЕТИКАТА СЕ СРЕЩА С
ФУНКЦИОНАЛНОСТТА

Ламинатът Premium, който се предлага в моделите врати ERKADO, е изработен от полипропилен (PP) - материал, известен с изключителната си устойчивост на износване и надраскване. Този ламинат не само придава елегантност и благороден вид на вратата, но и пресъздава красотата на естественото дърво. Освен, че има отлична визия, той е изключително устойчив на надраскване, трудногорим и защитен от износване. Това прави ламинатът Premium надежден избор, който гарантира дълготрайна безпроблемна употреба, дори и при трудни експлоатационни условия. Със своята издръжливост и привлекателна естетика ламинатът Premium осигурява отлична комбинация от външен вид и функционалност.

UV ЛАК: ПОВИШАВАНЕ НА ТРАЙНОСТТА И ВИЗУАЛНАТА ПРИВЛЕКАТЕЛНОСТ

Моделите врати ERKADO се възползват и от специалната технология за UV втвърдяване, която осигурява защитен UV лаков слой. Плоските повърхности на вратите първоначално се обезопасяват с грундираща мембрана, която след това се покрива два пъти с бои от световна класа и се втвърдява с UV лак. За фрезованите повърхности, които не могат да бъдат обезопасени с мембрана, процесът на боядисване включва три слоя боя и UV втвърдяване. Този усъвършенстван метод осигурява изключително качество на повърхността и значително повишава механичната устойчивост, в резултат на което се получават врати, които едновременно изглеждат добре и са издръжливи.

Довършителните слоеве, прилагани към моделите врати ERKADO, играят решаваща роля за подобряване на тяхната естетика, издръжливост и устойчивост на факторите на околната среда. Независимо дали предпочитате уникалния дървесен ефект на ламината Greko, елегантността и функционалността на ламината Premium или високоефективните характеристики на ламината CPL, ERKADO предлага  гама от възможности, които да отговарят на вашите предпочитания. Нанасянето на UV лак гарантира дълготрайна защита и визуално привлекателно покритие. С вратите ERKADO можете уверено да изберете завършващия слой, който най-добре допълва вашия стил, като същевременно се възползвате от висококачествена изработка и надеждна функционалност.