Когато става въпрос за избор на перфектните входни врати за апартамент, изборът често се свежда до два решаващи фактора: сигурност и естетика. ERKADO умело съчетава тези елементи в своите модели Forteca RC2, RC3 и Herse Set/ Herse Max Set/ Herse Set EKO. Тези врати не са просто входни врати към вашия дом; те са израз на стил, щит за сигурност и свидетелство за иновативна изработка.

 

 

Forteca RC2: Верен страж на прага

Представете си врата, която не само изглежда естетически, но и служи като бдителен пазител срещу натрапници. Forteca RC2 е точно такава. Със своята защита от взлом, класифицирана като клас RC2, тя отговаря на строгите стандарти на PN EN 1627:2012, като осигурява надеждна защита срещу проникване.

Качествата на Forteca RC2 надхвърлят обикновената здравина. Тя осигурява отлична звукоизолация с рейтинг Rw=38 dB и създава спокойна атмосфера на вътрешното пространство, необезпокоявана от шума на външния свят.

 

 

Конструкция на врата Forteca RC2

  • Дървена рамка, облицована с HDF плоскости.
  • Панел от специална плътна плоскост.
  • Усилване на цялото крило със стоманена плоскост.
  • Дебелина на крилото: 46 mm.

Завършване

HDF плоскостта на вратата може да бъде покрита с различни видове ламинат, които са същите като на интериорните врати.

При врата Forteca RC2 има възможност за използване на декоративни елементи интарзия в цвят четкана стомана, черен, четкано злато и ДЪБ CLASSIC CPL с широчина 8 mm или 50 mm. Те могат да са от двете страни на крилото, подравнени с повърхността му.

Вратата се предлага с усъвършенствана система на заключване: четириточкова противовзломна брава с два патрона и четири противовзломни шипа. Има възможност за използване на самозатварящ автомат с рамо. 

Снабдена е с регулируем главен насрещник и регулируеми два насрещника и допълнителна ключалка.

Вратите се предлагат в пакети GOLD и SILVER. 
Вратата в пакет GOLD е напълно сглобена с монтиран стоманен или дървен праг, с многоточкова брава и има приготвени отвори за монтаж  на противовзломната брава и горния шпилд. Оборудвани са с шпионка.

Вратата в пакет SILVER е напълно сглобена с монтиран стоманен или дървен праг и многоточкова брава. Шпионката и обкова могат да се поръчат отделно.

 

 

Forteca RC3: Сигурност на ново ниво

Стъпвайки на основата, положена от RC2, Forteca RC3 издига сигурността на по-високо ниво. Придържайки се към клас RC3 в защитата от взлом, тя предлага още по-укрепена бариера срещу потенциални заплахи.

Дизайнът на Forteca RC3 е подобен на този на RC2, но тя притежава и допълнително усилване на крилото със стоманена плоскост, както и добавен стоманен профил от страна на насрещниците.

Подобно на RC2, врата Forteca RC3 се предлага с разнообразие от декоративни елементи и покрития и в пакети GOLD и SILVER.

За клас RC3, необходимо е обковът да отговаря на по-високи стандарти (клас 3 за дръжки и розети, клас 4 и 1 за барабанни патрони съгласно PN-EN 1906:2012 и PN-EN 1303:2015).

 

 

Врата Herse Set: елегантност и функционалност в едно

За тези, които търсят врата, която допълва естетическите им усещания, без да прави компромис с функционалността, моделите Herse са е идеалният избор. Проектирана за обществени и жилищни сгради, вратата предлага съчетание от декоративна елегантност и практична полезност.

С оценка на звукоизолация Rw=32dB, която може да се повиши до 39dB срещу доплащане, тя осигурява спокойствие и тишина.

Конструкция на Herse Set

Крилото на вратата Herse Set е изработено от дървена и MDF рамка, облицована с две плоскости HDF. Включва панел от специална плътна плоскост и усилване с масивен С-образен профил. Дебелината на крилото е 46 mm, с допълнително уплътнение .

 

 

Завършване

Ръбът на крилото може да е обработен по технология SOFT или STANDARD. Предлага се с ламинати CPL 0,2 и 0,7, достъпни само за ръб STANDARD. Има възможност за използване на декоративни елементи интарзия в цвят четкана стомана, черен, четкано злато и ДЪБ CLASSIC CPL с широчина 8 mm или 220 mm. Те могат да са от двете страни на крилото, подравнени с повърхността му.

Вратата притежава две брави с три противовзломни щифта  от клас 2 с патентован патрон. Има опция за самозатварящ автомат с рамо и възможност за поръчка на многоточкова брава с два патрона за допълнителна сигурност.

Herse Set се предлага с нерегулируема и регулируема фалцова каса и възможност за използване на електрическа брава в касите за долната ключалка. Главното заключване може да бъде регулирано в касата.

 

 

Вратите се предлагат и в разновидност Herse Max Set – с фрезована HDF плоскост с ламинат PREMIUM и завършване с ръб STANDARD.

HERSE SET ECO е най-бюджетния вариант, който се различава само по нивата на шума, при тях Rw=30dB.

Вратите Herse Set и Herse Max Set в пакетите GOLD и SILVER са напълно сглобени с монтиран праг и в пакет GOLD имат пробити отвори за монтаж на дръжка и горен шилд.

В заключение, гамата входни врати за апартаменти на Erkado предлага уникална комбинация от сигурност, стил и персонализация. Независимо дали давате приоритет на безопасността, на дизайна или и на двете, тези врати са проектирани така, че да отговарят на специфичните ви нужди, като гарантират, че вашият вход не е просто врата, а врата към вашия свят на комфорт, стил и сигурност.