Защо ламинираният паркет е подходящ за деца?

Независимо дали имате бебе или малко, току–що прохождащо дете, изборът на качествена подова настилка е много важен. Особено в периода, в който се учи да пълзи, когато тича, хвърля играчките си, правилната подова настилка е от изключителна важност за тяхното здраве, но и трябва да бъде устойчива, за да устои на всички поражения.

В последните години ламинираният паркет е сред най – предпочитаните и търсени на пазара подови настилки. А причините за това да не само по – достъпната цена, качество, разнообразие от цветове, но и гъвкавостта, която този тип настилки предлагат. Ламиниран паркет може да сложите в хола, спалнята, детската, в коридора и дори в кухнята.

Подови настилки от ламинат не се износват по начина, по който правят килимите и твърдите дървета. Докато най-добрите килими издържат само от 10 до 15 години, ламинатът лесно може да продължи 25.

Подови настилки от ламинат не се износват по начина, по който правят килимите и твърдите дървета. Докато най-добрите килими издържат само от 10 до 15 години, ламинатът лесно може да продължи 25.


Лесно почистване

Едно от най-големите предимства, които ламинатът има пред килима, например е, че е по-лесен за почистване.

Дори да разсипе пуканки или сок, всичко, което ви трябва, за да го почистите е метла и парцал. За него не се изискват специални почистващи препарати и не е необходимо да се почиствате разливите веднага. Просто почистете и почистете, докато имате време, и ще изглежда толкова добре, колкото ново!

Ламиниран паркет - Подходящ за деца и домашни любимци


Топлина и безопасност

Ламинатът е дърво, а както знаете, то държи топло. Освен това повечето съвременни модели са с по–голяма дебелина, което осигурява допълнителна изолация.

Паркетът е идеалното място за игра на децата. Той е сравнително мека настилка и ако детето падне, няма да се нарани, за разлика от теракота или мрамор.


Няма вредни излъчвания

Ламинираният паркет е многослойна синтетична настилка, комбинация от дървесни влакна, меламин, фенолни смоли, както и хартия с високо качество на печат. Произвежда се чрез насищане на дървесните частици със смоли, след което те се подлагат на натиск под висока температура и налягане, в резултат на което слоевете се сливат в един лист. Отделните слоеве на ламината са свързани с помощта на специални лепила, които дават на крайния продукт своята устойчивост и сила. Основна съставка на ламината са дървесните частици, които са 82%, а състава на пластмасовите смоли е 18%. Това го прави устойчив и екологичен вариант за дома.


Лесно може да бъде подменен, спрямо възрастта на детето/децата

Ламинатът се монтира много лесно – в рамките на няколко часа само, което означава, че е и лесен за подмяна.

Така след време, когато детето порасне и има свои предпочитания към цвят или шарки, ще може лесно да го замените.

 

Подходящ за движение с проходилки

Ламинираният паркет има защитно покритие, което го прави идеалната настилка за малки деца, които тепърва прохождат с проходилка.

Върху паркет не само движението ще бъде пo–лесно, спрямо килим, например, но и е по – безопасен спрямо теракота.


Лесно се събират дребни играчки

Ако сложите дебел килим, шансът да има малки частици лего или части от играчки в него, е огромен.

С ламината няма да имате подобен проблем. Само минавате и събирате. Дори може да си организирате своеобразно състезание, кой ще събере най–бързо малките играчки.


Позволява подмяна на определени ламели

Животът с малко дете е постоянен низ от изненади. Затова ако случайно някоя част на ламината се увреди или нарани, много лесно може да я смените.


Голямо разнообразие на цветове и шарки

Ламинираната настилка е много достъпна, което съвсем не е маловажно в днешно време.

Можете дори да намерите ламиниран паркет, който имитира външния вид на твърдо дърво, камък или керамика и има красив външен вид на част от цената.