Floor DecorFloor DecorFloor Decor

УПОТРЕБА, ПОДДРЪЖКА И МОНТАЖ

 

Инструкции за ЛАМИНИРАН ПАРКЕТ:     .PDF     /валидни за всички модели/

 

Инструкции за ВРАТИ:     .PDF

  

ФЛОР ДЕКОР предлага всички свои продукти с подробни указания за употреба, поддръжка и монтаж. Инструкциите са налични или във всяка обява, изпратени са Ви по имейл или са налични в настоящата категория. Успоредно с това, екипът ни гарантира, че при доставката на поръчаната стока, същата е придружена с подробни писмени инструкции. Ако не разполагате с инструкции за Вашия продукт, информирайте ни незабавно, за да ги предоставим своевременно. При липса на уведомяване в 3-дневен срок от доставката, приемаме, че сте получили надлежно приложимите указания. Не използвайте и монтирайте продукта, преди да се запознаете с указанията. Неправилни употреба, поддръжка или монтаж би могло да доведе до отпадане на гаранционните Ви права.  Спазвайте инструкциите както на ФЛОР ДЕКОР, така и на производителя.

 

 

УКАЗАНИЯ ЗА УПОТРЕБА, МОНТАЖ И ПОДДРЪЖКА НА ЛАМИНИРАН ПАРКЕТ, ЗАКУПЕН ОТ МАГАЗИНИ ФЛОР ДЕКОР

ИНСТРУКЦИИ ЗА МОНТАЖ

Моля изискайте инструкции за монтаж, в случай че полагането на настилката не е възложено на Флор Декор. Инструкциите за монтаж придружават стоката при доставката, като същите могат да бъдат открити и в интернет страницата на производителя,  както и на www.floor-decor.bg. Не допускайте монтаж и съхранение в недовършени помещения в сурово състояние, в помещения без вентилация, влажни или изложени на силна слънчева светлина.

ИНСТРУКЦИИ ЗА УПОТРЕБА И ПОДДРЪЖКА

 1. Почиствайте ламината с използването на прахосмукачка или леко навлажнена кърпа. Попивайте течността по ламината възможно най-бързо. Не почиствайте с мокри или недобре отцедени кърпи, което увеличава риска водата да повреди повърхността на дъските. Проникването на вода или влага през фугите на ламината (при разливане на течности) може да предизвика подуване, огъване или изкривяване на дъските.
 2. Избягвайте нанасянето на восък, сапун или акрилни препарати върху ламинирания паркет.
 3. При почистване на ламинираната подова настилка никога не използвайте телени четки, абразивни почистващи препарати или препарати с голямо съдържание на хлор или амоняк, както и такива, съдържащи вещества, водещи до промяна на цвета и повреди.
 4. При избор на почистващ препарат за ламиниран паркет се консултирайте с препоръките на производителя и винаги избирайте професионални препарати за конкретния вид подова настилка. препарати. Преди използването на такива препарати се препоръчва провеждане на проба върху малък невидим фрагмент като препаратът се нанесе с кърпа.При избора на почистващ препарат за премахване на петна също трябва да се съобразите със съветите на производителя. За премахване на по-упорити петна като боя, химикал, маркер, пастел, червило или лак за нокти например, използвайте чиста кърпа, напоена с минимално количество органичен разтворител като ацетон или коресилин. Накрая избършете остатъците с леко навлажнен парцал. Никога не използвайте почистващи препарати, предвидени за друг вид подови настилки (винил, плочки, теракота), по този начин може да увредите ламината, да изглежда матов и да стане хлъзгав. За остатъци от восък или дъвка, петното първо трябва да се втвърди (за тази цел може да прокарате отгоре парче лед), а след това внимателно да изстържете петното. За да предпазите повърхността на ламината от надраскване не използвайте метални инструменти. Накрая избършете с чиста и леко навлажнена кърпа.
 5. При преместване на мебели, без значение колко са тежки, не ги влачете и бутайте по ламината, за да не причините щети и дълбоки драскотини. Проверете ги за остри ръбове, стърчащи видии или полепнали песъчинки. Повдигнете или подложете мека кърпа. Домашните любимци също могат да повредят повърхността на Вашата подова настилка, затова се погрижете ноктите им да са винаги поддържани и изрязани.
 6. Задължително използвайте предпазни подложки или предпазни филцове за омекотяване на краката на мебелите. Ако имате офис столове с пластмасови колела те трябва да се подменят със силиконови или да се използва специална подложка под стола.
 7. Поставете изтривалки пред външните врати, за да намалите риска от внасяне на твърди частици, песъчинки, камъчета и т.н., които могат да надраскат и повредят повърхността на ламината.
 8. Старайте се да поддържате ниво на влажност между 40 и 60 % в помещенията през цялата година, за да намалите възможността от разширяване и свиване на подовата настилка.
 9. Не се препоръчва монтаж между помещения със значителни разлики в температурата или с постоянна висока влажност (т.е. надвишаваща 60%) – напр. перални помещения, сауни, басейни, мазета, гаражи, неотоплявани тавански помещения.
 10. При предоставена гаранционна карта, моля запознайте се с обхвата на покритие на гаранцията, като спазвайте описаните в картата инструкции.

 

 

УКАЗАНИЯ ЗА УПОТРЕБА, МОНТАЖ И ПОДДРЪЖКА НА ВРАТИ, КРИЛА, ОБЕРЛИХТОВЕ, КАСИ, ПЛЪЗГАЩИ СИСТЕМИ, ЗАКУПЕНИ ОТ МАГАЗИНИ ФЛОР ДЕКОР

ИНСТРУКЦИИ ЗА МОНТАЖ

Не допускайте монтаж и съхранение в недовършени помещения в сурово състояние, в помещения без вентилация, влажни или изложени на силна слънчева светлина. Явни дефекти, а по-специално свързани с количество, размери и функционални дефекти, следва да бъдат съобщени при получаването на продукта, но не по-късно от 24 часа от доставката и монтажа, ако са осигурени от Флор Декор или от доставката, ако монтажът не е изпълнен от нас. В последния случай рекламации за явни недостатъци няма да бъдат приемани, ако са предявени след започнати монтажни дейности. Инсталирането на аксесоари, обков, държачи, комплект за монтаж и промяна на конструктивните параметри (включително скъсяване) се считат за начало на монтажа. Преди монтажа прочетете и следвайте указанията, посочени върху етикета на монтажната пяна. Използвайте изправни инструменти в съответствие с тяхното предназначение. Всички регулировъчни дейности, появили се поради намаляване на функционалните характеристики, възникнали по време на употреба, трябва да бъдат извършени незабавно от квалифицирани монтажници (услуга, която би могла да е извън гаранционното обслужване). Не монтирайте дефектен продукт. Монтажът трябва да започне след завършване на мокрите строителни дейности вътре в сградата. Монтажните дейности да се провеждат съгласно правилата за строителни дейности. Моля изискайте инструкции за монтаж, в случай че полагането на закупените продукти не е възложено на Флор Декор. Инструкциите за монтаж придружават стоката при доставката, като същите могат да бъдат открити и в интернет страницата на производителя,  както и на www.floor-decor.bg. В сайта може да откриете допълнителни инструкции според конкретно закупения продукт.

ИНСТРУКЦИИ ЗА УПОТРЕБА И ПОДДРЪЖКА

 1. Почиствайте с използването леко навлажнена кърпа. Попивайте течността възможно най-бързо. Не почиствайте с мокри или недобре отцедени кърпи, което увеличава риска водата да повреди повърхността на продукта. Проникването на вода или влага може да предизвика подуване, огъване или изкривяване, вкл. сгърчване на фурнира.
 2. Избягвайте нанасянето на восък, сапун или акрилни препарати.
 3. При почистване не използвайте телени четки, абразивни почистващи препарати или препарати с голямо съдържание на хлор или амоняк, както и такива, съдържащи вещества, водещи до промяна на цвета и повреди.
 4. При избор на почистващ препарат се консултирайте с препоръките на производителя и винаги избирайте професионални препарати за конкретния вид продукт. Преди използването на такива препарати се препоръчва провеждане на проба върху малък невидим фрагмент като препаратът се нанесе с кърпа. При избора на почистващ препарат за премахване на петна също трябва да се съобразите със съветите на производителя. За премахване на по-упорити петна като боя, химикал, маркер, пастел, червило или лак за нокти например, използвайте чиста кърпа, напоена с минимално количество препарат. Накрая избършете остатъците с леко навлажнен парцал. Никога не използвайте почистващи препарати, предвидени за друг вид продукт. Не използвайте метални инструменти. Накрая избършете с чиста и леко навлажнена кърпа.
 5. За отваряне и затваряне на вратата трябва да се използват брави, топки, дръжки или друг обков.
 6. При избора на съответен тип врата трябва да се вземат предвид техническите изисквания на сградата и действащите стандарти и разпоредби.
 7. Старайте се да поддържате ниво на влажност между 40 и 60 % в помещенията през цялата година, за да намалите възможността от разширяване и свиване на подовата настилка.
 8. Не се препоръчва монтаж между помещения със значителни разлики в температурата или с постоянна висока влажност (т.е. надвишаваща 60%) – напр. перални помещения, сауни, басейни, мазета, гаражи, неотоплявани тавански помещения.
 9. Крилото на вратата трябва да бъде монтирано в каса, която осигурява правилни характеристики на функциониране и експлоатация.
 10. Не допускайте превозване, пренасяне и съхранение в положение, различно от вертикалното, с поставяне върху долния ръб, както и блъскане на вратата, окачване на тежки, мокри, лепкави предмети и т.н.
 11. При предоставена гаранционна карта, моля запознайте се с обхвата на покритие на гаранцията, като спазвайте описаните в картата инструкции. Спазвайте и указанията за употреба и поддръжка на производителя.
Неделя,Понеделник,Вторник,Сряда,Четвъртък,Петък,Събота
Януари,Февруари,Март,Април,Май,Юни,Юли,Август,Септември,Октомври,Ноември,Декември
Добавете в WishlistРазгледайте WishlistПремахнете от Wishlist
КОЛИЧКА

Вашата количка е празна

КЪМ ВСИЧКИ ПРОДУКТИ

БЕЛЕЖКИ КЪМ ПОРЪЧКАТА
Добавете код за отстъпка

Добавете код за отстъпка

Кодът за отстъпка ще бъде приложен на страницата за плащане.