Вратите с интарзия (инкрустации) са ефектна декорация на интериора, която съчетава естетически и практически ползи. Те могат лесно да придадат специфичен  тон и стил, увеличават привлекателността на моделите и допринасят за оптическото подобряване на пропорциите на помещението.

Вратите с интарзия присъстват и в богатото портфолио на полския производител ERKADO, който съчетава в тях майсторство и съвременен дизайн.

 

 

Как изглеждат вратите с интарзия?

Техниката „интарзия“, която се използва при този тип врати, идва от италианското intarsio, което значи изрязване, вдлъбнатина. Това е старинна техника за декорация на повърхността, вид инкрустация, при която един материал е вдлъбнат, изрязан в дебелината на друг.  Модерните инкрустации при вратите на ERKADO представляват декоративни вложки, които са идеално подравнени с равнината на крилото. Този вид техника за декорация се използва върху врати с цял борд и по желание може да бъде приложена в няколко модела  от продуктовия каталог на ERKADO. Като това може да бъде вложено и във входните врати за апартамент.
Широчината на интарзията е 8 мм или 50 мм и може да е разположена вертикално или хоризонтално от двете страни на вратата. По този начин се създават уникални композиции, които увеличават привлекателността и атрактивността на моделите. Предлага се в цветове черен, дъб, четкана стомана, четкано злато, четкана мед. Изборът на тези конкретни декори не е случаен - благодарение на стиловото и цветовото разнообразие вратите с  интарзия на ERKADO могат лесно да се адаптират към почти всеки тип интериор - от модерен, през минималистичен,  до индустриален.

 

 

Ползи и предимства на вратите с интарзия

Интериорните врати с интарзия на Erkado разкриват нови възможности за интериорните дизайнери и собствениците на жилища:

  1. Персонализиране:
    Моделите с интарзия могат да се адаптират към индивидуалните предпочитания и да допълват цялостната тема на интериорния дизайн.
    Ценно предимство на вратите с интарзия на ERKADO е голямата свобода при избора на елементите им. Възможността да се комбинират различни цветове при крилата, рамките и декорацията позволява да се персонализира  уникален модел, който да се впише в цялостния стил на интериора.

 

 

  1. Подобряване на пропорциите:
    В допълнение към естетическите качества, които тези врати притежават, благодарение на разнообразието от аранжировки и декори, интарзията може да бъде полезна и за подобряване на пропорциите в интериора . Вратите  с деликатни хоризонтални декорации могат оптически да разширят помещението, а тези с вертикални придават височина. Ако и другите елементи на интериорния проект са подредени по начин, който оптически влияе на пропорциите на помещението, със сигурност желаният ефект се увеличава.

 

 

  1. Артистично изразяване: Интарзията като декорация и вид приложно изкуство превръща вратите в забележителни творения от вътрешното пространство. В интериорния проект може да се комбинират врати с различни аранжировки на елементи интарзия, което няма да наруши цялостното му  хармонично излъчване .

 

 

  1. Фокусни точки: Със своята атрактивност тези врати могат да служат като фокусни точки в помещенията, като създават визуален интерес и подобряват цялостната атмосфера.

Ефектът от въздействието на перфектната врата с елементи интарзия може да бъде допълнен с предлаганите от ERKADO аксесоари: широка гама обков, панти, первази.

Избор от модели на врати с интарзия на ERKADO, както и необходимите за тях аксесоари, могат да бъдат намерени в магазините на Флор Декор, който е утвърден и успешен вносител на полския производител за България.