Интериорните врати играят важна роля в облика и функционалността на нашия дом. От избора на материал до дизайна, всeки детайл е от значение. За разлика от масовите врати на пазара, ERKADO предлагат много допънения, които може да направят вратата да е по-функционална за вас. ERKADO предлага разнообразие от допълнения, за да направите вратите и дома си уникални и функционални. Ще разгледаме подробно някои от тези допълнителни опции, както и техните предимства.

 

 

Падащо уплътнение:

ERKADO предлага възможност за инсталиране на падащо уплътнение, което осигурява по-добра звукоизолация и термоизолация на вратите. Това помага да се намали шумът и загубата на топлина в стаята, осигурявайки по-голям комфорт и енергийна ефективност в дома ви. Освен това няма да позволи боклуци да влизат под вратата.

Магнитен скрит ограничител /отбойник/:

 Този аксесоар не само предпазва стените от удари, но и осигурява гладко затваряне и отваряне на вратата. Магнитният скрит отбойник на ERKADO се предлага в различн цветове и добавя елегантен завършек на вратата. 

Антибактериална дръжка Rumba: 

Това е допълнение, което освен, че придава стил на вратата ви, но и осигурява хигиеничност. Дръжка Rumba е с антибактериално покритие, съдържащо активни сребърни йони, предпазващо от наличието на бактерии и микроби, което е особено важно в области с висока влажност и често докосване.

 

 

Избор на завършващи покрития за вратите: 

ERKADO предлага няколко различни покрития: Greko, Premium, UV лак и СPL. Всяко от тях има свои характеристики и предимства.

Ламинат Greko

Отличава се с уникалния си дизайн, включващ висококачествени повърхности, които перфектно наподобяват естествено дърво с впечатляващ 3D ефект. При този ламинат се използва японски грунд с висока плътност, който не е покрит със смола, което го прави екологичен и безопасен както за човешкото здраве, така и за околната среда. Той не съдържа вредни вещества като формалдехид. Освен това съдържанието на силикон в лака повишава устойчивостта, трайността и еластичността на ламината.

 

 

Ламинат Premium

Изработен от полипропилен (PP) - материал, известен с изключителната си устойчивост на износване и надраскване. Този ламинат не само придава елегантност и благороден вид на вратата, но и пресъздава красотата на естественото дърво. Освен, че има отлична визия, той е изключително устойчив на надраскване, трудногорим и защитен от износване. Това прави ламинатът Premium надежден избор, който гарантира дълготрайна безпроблемна употреба, дори и при трудни експлоатационни условия.

 

 

UV лак

Моделите врати ERKADO се възползват и от специалната технология за UV втвърдяване, която осигурява защитен UV лаков слой. Плоските повърхности на вратите първоначално се обезопасяват с грундираща мембрана, която след това се покрива два пъти с бои от световна класа и се втвърдява с UV лак. За фрезованите повърхности, които не могат да бъдат обезопасени с мембрана, процесът на боядисване включва три слоя боя и UV втвърдяване. Този усъвършенстван метод осигурява изключително качество на повърхността и значително повишава механичната устойчивост на вратите.

 

 

Ламинат CPL

Състои се от декоративен слой, импрегниран със смоли и долен слой, който осигурява еластичност. Тези ламинати се подлагат на процес на втвърдяване, в резултат на което се постига висока издържливост, устойчивост на надраскване и устойчивост на удар, износване, високи температури и UV лъчи. Използването на CPL ламинати позволява на вратите да издържат в т.нар „трудни помещения”, като например помещения с по-високи температури, влажност или честа употреба. Дебелината на ламината варира в зависимост от вида: ST CPL - 0,15 mm, CPL 0,2 - 0,2 mm и CPL 0,7 - 0,7 mm. Ламинатът ST CPL се предлага в бели, светлосиви, капучино и черни декори, допълнени с покритие AntiFinger за намаляване на замърсяванията и пръстовите отпечатъци.

 

 

Завършване на ръбовете : 

ERKADO дава възможност за избор между ръб Soft и ръб Standard на вратите. Крилото Soft няма остри ръбове, благодарение на което има естетичен и модерен външен вид. Крилото е завършено с ламинат с повишена устойчивост на надраскване, което значително подобрява устойчивостта при употреба.
Крилото по технологията Standart има остри ръбове и това придава по-класически вид на вратата. При ръб Standart плоската повърхност е покрита с фурнир ST CPL с дебелина 0,15 mm, CPL 0,2 , CPL 0,7, полипропиленов фурнир PREMIUM или ламинат GREKO.

Видове панти/обков: 

ERKADO предлага различни видове панти за вратите. Те могат да бъдат безфалцови или реверсивни и са ключови компоненти при дизайна и функционалността на вратите на полския производител. Този вид обков определя начина, по който вратите се отварят, затварят и взаимодействат с рамката и помещението.

Вратите на ERKADO с безфалцов обков са проектирани да се вписват плавно в стената, създавайки елегантен вид. Този тип обков обикновено включва скрити панти, които позволяват на вратата да се отваря и затваря без видими механизми. Скритите панти придават по-чиста и минималистична естетика, като същевременно осигуряват необходимата функционалност и безопасност.

Реверсивните врати на ERKADO са проектирани да могат да се отварят както навътре, така и навън. Този тип обков е особено полезен в обществени пространства, където може да се наложи бързо и лесно движение в двете посоки. Реверсивните врати са често снабдени със специални панти и механизми за заключване, които позволяват гъвкавостта на двупосочно отваряне.

 

 

Видове пълнеж на вратите:

ERKADO използват два основни вида пълнеж за вратите:  "пчелна пита" и пълнеж от плътна плоскост:

Пълнежът „пчелна пита е изключително лек и икономичен вариант. Той се състои от картонена структура, която наподобява пчелни пити. Тази структура осигурява добра изолация и стабилност на вратата, като едновременно позволява да остане лека и лесна за манипулиране. Вратите с пълнеж "пчелна пита" са подходящи за вътрешни помещения, където не се изисква висока звукоизолация или топлоизолация.

Пълнеж от плътна плоскост предлага по-висока здравина и устойчивост. Изработен от сплескана дървесина, той осигурява по-добра звуко- и топлоизолация в сравнение с пълнежа "пчелна пита". Този тип пълнеж е идеален за места, при които се изисква по-висока устойчивост и изолация. Много от моделите на ERKADO са изработени от плътен MDF, което е най-доброто от всички видове крила.

 

 

Видове остъкление:

За да допълните и персонализирате дизайна на вратата,  както и да осигурите по-голямо количество светлина, можете да изберете различни видове остъкление. ERKADO предлага различни опции за остъкление на вратите, които включват различни модели и стилове на стъклените вложки . Те могат да са изработени от закалено стъкло с дебелина 8 мм, тонирано стъкло или ламинирано стъкло. Предлага се и млечно стъкло с черна или бяла декорация.

 

 

Възможности за персонализиране с корона и пиластри: 

Короните и пиластрите могат да се използват заедно или поотделно, в зависимост от желания дизайн. Тези декоративни елементи могат да подобрят цялостната естетика на вратите и да добавят допълнителен щрих на лукс и изтънченост към интериора, като го персонализират.

Всички изброени възможности от допълнения към интериорните врати позволяват да ги персонализирате според вашия стил и предпочитания. Независимо дали търсите функционалност, елегантност или иновация, ERKADO има подходящите решения, за да направите вашия дом уютен и стилен.