Ламинираният паркет Quick Step е получил широко признание заради своята здравина и устойчивост. Собственост на белгийската компания UNILIN, марката Quick Step е синоним на иновация и качество вече повече от тридесет години. Компанията  притежава над 200 патента и е сред най-добрите производители на ламиниран паркет в света.

 

 

Иновативни разработки

 

Quick-Step се откроява пред останалите марки ламинирани паркети с по-високо качество, креативност и иновативни разработки. Началото е отбелязано с революционно изобретение - патентованата система Uniclic. Тази новаторска система за заключване с кликване позволява бърз и безпроблемен монтаж на ламиниран паркет, като заменя традиционния метод на залепване. Ерата на ламината на Quick Step започва с тази новаторска технология, която бележи значителен напредък в производството на подови настилки.

В допълнение ламинираният паркет Quick Step се отличава с уникалната система 4V, което означава "четиристранна V-образна фуга". Този дизайнерски елемент придава дълбочина и автентичност на подовата настилка, като възпроизвежда външния вид на истински дървени дъски. Уникалността при Quick Step, е че шарката на декора се прехвърля и на фугата, това придава на паркета още по-естествена визия.

 

 

Предимства на ламинирания паркет Quick Step

 

Ламинираният паркет Quick Step предлага ключови предимства, които го правят предпочитан избор за жилищни, обществени и търговски  помещения:

Универсалност: 

Ламинираният паркет Quick Step осигурява разнообразие в дизайна, като позволява на клиентите да избират от широка гама стилове и цветове, които отговарят на техните интериорни предпочитания.

 

 

Дълготрайност и устойчивост: 

Разчитайки на патентована многослойна  технология на производство, ламинатите Quick Step на UNILIN  са известни със своята издръжливост. Паркетът е снабден с износоустойчив, ултразащитен слой Scratch Guard, който предпазва пода от обичайни дейности, които могат да повредят повърхността, като например нокти на домашни любимци и влачене на мебели. Така се гарантира, че подовата настилка остава еластична и запазва външния си вид дори при интензивно натоварване. По спецификация, ламинираният паркет на Quick Step, позволява монтаж до 13 метра без прекъсване, но където има врата се препоръчва да бъде прекъснат.

 

 

Устойчивост на UV лъчи: 

Ламинираният паркет Quick Step притежава висока UV устойчивост, която го предпазва от избледняване вследствие на продължително излагане на слънчева светлина. Поради тази причина ламинатът е идеален за помещения с големи прозорци и силно слънчево осветяване.

 

 

Антистатични характеристики: 

Обработената по специален начин антистатичната повърхност на ламината Quick Step отблъсква праха. Това го прави отличен избор за хора с алергии, тъй като спомага за поддържането на по-чиста и здравословна среда.

 

 

Влагоустойчивост: 

Технологията HydroSeal water-repelling на Quick Step се прилага във всички серии, без една, като осигурява повишена устойчивост на влага. Тази характеристика прави ламината Quick Step подходящ за монтаж  в зони, склонни към разливане на течности, като кухни и бани. Тя добавя практичност и удобство, като гарантира, че подът остава красив и издръжлив дори във влажна среда.

 

 

Екологичност: 

От UNILIN подхождат с отговорност към горите и тяхното опазване. Дървената сърцевина на ламинирания паркет Quick-Step съдържа само възстановена дървесина. Това е дървесина, събрана от дъскорезници, почистване и управление на горите, поддръжка на пътища, която иначе би била изгорена или изхвърлена. Quick Step притежава най-високия екологичен сертификат и отговаря на всички норми на Евросъюза.

 

 

Изграждане на стълбища

Марката Quick-Step има цяла система за стъпала. Благодарение на лайстна “Incizo 5 в 1” всеки може да изгради стълбището си с ламиниран паркет, като го направи да изглежда по неповторим начин.

 

 

Лесен монтаж: 

Благодарение на патентованата система Uniclic ламинираният паркет Quick Step може да се монтира бързо и лесно, без да е необходимо лепило или специално оборудване и умения.

Широк и разнообразен избор на цветове и декори: 

Ламинираният паркет Quick Step предлага голямо разнообразие от цветове и декори, които отговарят на всеки интериорен стил и предпочитания.

 

 

MDF первази :

Единствено Quick Step предлага MDF первази в цвета на всеки декор. Те се предлагат в 3 модела,  различаващи се по размери и вид. Това допринася за уникален завършек на всяко помещение.

 

 

Цветове, вдъхновени от дърво:

Ламинираният паркет Quick Step включва богат избор от вдъхновени от дървото цветове, които имитират естествената красота на различни дървесни видове. Тези цветове варират от светли и естествени дъбови тонове до богати и тъмни орехови нюанси. Всеки дизайн е внимателно изработен, за да възпроизведе сложните шарки на текстурите, които се срещат в истинското дърво, като осигурява автентична и топла атмосфера на всяко пространство.

 

 

Декори с вид на камък :

 За тези, които желаят елегантността на каменните настилки без допълнителни разходи и поддръжка, Quick Step предлага колекция от ламинатни декори, които имитират вида на естествен камък. От мрамор до шисти и бетон, тези декори осигуряват изтънчен и модерен облик, идеален за съвременни интериорни решения.

 

 

В заключение, ламинираният паркет Quick Step, със своята иновативна технология, системите Uniclic и 4V, както и с останалите си многобройни предимства, е подходящ избор за тези, които търсят трайно, универсално и визуално привлекателно решение за подова настилка. Тъй като марката продължава да се развива и да представя нови колекции, клиентите могат да очакват да намерят широк спектър от възможности, които отговарят на техните уникални интериорни нужди и предпочитания.